"Nowa Maja w ogrodzie": zdrowa i niedoceniana w polskiej kuchni rukiew wodna

"Nowa Maja w ogrodzie": zdrowa i niedoceniana w polskiej kuchni rukiew wodna
"Nowa Maja w ogrodzie": zdrowa i niedoceniana w polskiej kuchni rukiew wodna
W najnowszej części ogrodu, który Maja Popielarska podziwiała w 20. odcinku programu "Nowa Maja w ogrodzie", czyli warzywniku uwagę naszej prowadzącej przykuła rukiew wodna. To bardzo zdrowa roślina z rodziny kapustowatych, którą wciąż rzadko można spotkać w naszych ogrodach czy na naszych stołach. Zdaniem Mai Popielarskiej niesłusznie, ponieważ liście tej rośliny są bogate w witaminy oraz minerały, mają także charakterystyczny ostry smak. Charakterystyczna jest też hodowla rukwi wodnej, ponieważ najlepiej czuje się ona na mokrym, wręcz błotnistym podłożu.
podziel się: